23 Μαρ 2014

Δελτίο τύπου Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Εμμ.Παπά


Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Εμμανουήλ Παπά


Εμμ. Παπά, 23-03-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ
«Από έξω κούκλα, από μέσα όμως;;;»
Όσο κι αν η απερχόμενη Δημοτική Αρχή «παίζει τα ρέστα των δημοτών» στο νέο Δημαρχείο στην πανικόβλητη προσπάθειά της να γαντζωθεί στην διοίκηση του Δήμου με προεκλογικές φιέστες, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και –θέλει δεν θέλει- θα αναγκαστεί να τα απαντήσει…
·     ΟΛΟΚΛΗΡΟ το έργο είναι ενταγμένο όχι στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αλλά στο πρόγραμμα «Σπαταλώ τους Δημοτικούς πόρους». Πέρα από τα μισά κουφώματα (που όντως χρηματοδοτούνται από το «Εξοικονομώ»), ολόκληρο το υπόλοιπο έργο -που ξεπερνά κατά πολύ τις 500 χιλιάδες ευρώ- χρηματοδοτείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από Δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ) που ήταν χρήματα προορισμένα και για τα 17 χωριά του Δήμου μας. Έτσι εξηγείται η ανυπαρξία οποιουδήποτε έργου στον Δήμο μας και η εγκατάλειψη των χωριών , τα χρήματα έχουν δεσμευθεί για το θηριώδες Δημαρχείο (ένα κτήριο 1400 τετρ. μέτρων για περίπου 70 εργαζόμενους). 
·     Το νέο Δημαρχείο είναι σύμβολο αδιαφάνειας (οι περισσότερες –πέρα από την αρχική Δημοπρασία – εργασίες διενεργούνται με ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ), είναι σύμβολο προκλητικής χλιδής στους καιρούς του Μνημονίου και της άγριας λιτότητας για τους ανέργους νέους και τους ταλαιπωρημένους αγρότες του Δήμου μας, είναι σύμβολο των καταστρεπτικών εμμονών της Δημοτικής Αρχής να καταργήσει τα Γυμνάσια Χρυσού & Πεντάπολης, είναι σύμβολο της εγκατάλειψης του Αγίου Πνεύματος και του μισού χωριού του Εμμ. Παππά με τον καρκίνο των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης (Πώς να περισσέψουν χρήματα για τέτοια δευτερεύοντα ζητήματα;;;), είναι σύμβολο της περιβαλλοντικής αφασίας της Δημοτικής Αρχής (κόπηκαν 15 περίπου δένδρα ηλικίας 70 ετών στο πίσω προαύλιο του νέου Δημαρχείου γιατί προφανώς έκρυβαν το υπέρτατο θέαμα), είναι σύμβολο «μίας στάσης» περιφρόνησης των εκρηκτικών προβλημάτων των δημοτών (μόλις τώρα –μετά από 3 χρόνια- που τελειώνει η θητεία της, η Δημοτική Αρχή θυμήθηκε να οργανώσει «κοινωνικό παντοπωλείο» για τους ανήμπορους συνδημότες μας).
Γιατί έπρεπε να γίνουν όλες αυτές οι φαραωνικές σπατάλες; Ποια η σκοπιμότητα; Ενώ θα μπορούσε να παραμείνει το Δημαρχείο στο πρόσφατα ανακαινισμένο –από την Δημ. Αρχή του κ. Τσικέ- κτήριο, να εξοικονομήσει χρήματα ξενοικιάζοντας ΟΛΕΣ τις αίθουσες ιδιωτών, να μεταφέρει την Τεχνική Υπηρεσία –και όχι μόνο- στον χώρο της παλιάς αίθουσας συνεδριάσεων του Καποδιστριακού Δήμου Εμμ. Παππά, να χρησιμοποιήσει το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Στρυμώνα για κάποιες υπηρεσίες και να δημιουργήσει δύο σημεία εξυπηρέτησης «μίας στάσης» των δημοτών, ένα στο Χρυσό και ένα στον Ν. Σκοπό. Ενέργειες που θα μπορούσαν γίνουν και από τους πρώτους μήνες θητείας της τωρινής αρχής αν δεν υπήρχαν οι προκλητικές ψηφοθηρικές εμμονές της.
Απαιτούμε να γνωρίζουν οι δημότες μας πόσα, πώς και με ποιο τρόπο ξοδεύτηκαν στο νέο Δημαρχείο και γι’ αυτό ζητούμε να  γίνει διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του.
ΥΓ. «Άσχετη» υπενθύμιση προς παπαγαλάκια: Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα να έχει αλλάξει η έδρα ενός Δήμου λόγω στενότητας χώρου. Άλλωστε για μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται εισήγηση των 2/3 ενός Δημ. Συμβουλίου και απόφαση Υπουργού…                                      

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε το σχόλιό μας (κατα προτίμηση με Ελληνικούς χαρακτήρες) με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό στους αναγνώστες.
Δεν υβρίζουμε πρόσωπα.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο δέν θα δημοσιεύονται.